2XP helpt professionals aan beter beeld

 
Goto English site →

 

Some Will Never ReturnDocumentaire.

In mei herdenken we slachtoffers, militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en vredesoperaties sinds de Tweede Wereldoorlog. Onze vrijheid is bevochten en niet vanzelfsprekend.

Bij toeval kwamen we in contact met Niek Hendrix. Niek besteed op zijn manier veel tijd en aandacht om de Tweede Wereldoorlog in ons geheugen te houden.

Zijn betrokkenheid heeft ervoor gezorgd dat wij als filmmaker en verhalenverteller met dit filmdocument een bijdrage willen leveren om te voorkomen dat dit verhaal:

‘in de mist van het verleden dreigt te verdwijnen’

citaat · Historicus: Maarten van Rossem

Pre-productie

Om te kunnen vertellen wat we met deze documentaire willen bereiken worden teksten voorbereid. We werken aan een scenario waarin precies omschreven staat wat we willen zeggen. We verzamelen attributen, beelden en (geluids)fragmenten die nodig zijn om onze boodschap over te brengen. Verder doen we onderzoek, verzamelen (archief) beelden, en zorgen voor het verkrijgen van toestemmingen. We hebben voorbereidende gesprekken en scouten verschillende locaties. We zijn dan ook aangenaam verrast en dankbaar voor de steun en bereidwillige medewerking van iedereen die we tot nu toe benaderd hebben.

Meer informatie over de inhoud neem contact op met Eric →

Opname

Er moet dus heel wat gebeuren voordat de cameraman aan het werk kan.
De eerste opnamen hebben inmiddels plaatsgevonden. We hebben beelden verzameld bij het ministerie van BZK. We hebben indrukwekkende beelden verzameld in Margraten. En we hebben reeds enkele persoonlijke interviews afgenomen. We maken hierbij gebruik van de faciliteiten van 2XP zodat alles met professionele apparatuur wordt vastgelegd.

Meer informatie over de techniek neem contact op met Twan →

Post-productie

De montage vindt plaats in de studio van 2XP. Beeld en geluid worden zorgvuldig bewerkt en de muziek wordt hier vormgegeven. We hebben de auteursrechten geregeld en licentiekosten betaald om geen problemen met BUMA Stemra of andere rechthebbende te krijgen. De montage (het eindresultaat) wordt digitaal in Full HD opgeleverd voor de première in September 2019

Investering

Door de onbezoldigde inzet van de vele mensen die meewerken aan deze productie blijven de productiekosten erg laag.
Ondanks dat moeten er toch kosten gemaakt worden.

Ben je net als wij getroffen door Niek zijn betrokkenheid en wilt u dat graag laten blijken door mee te werken aan de financiering neem dan contact op met Niek.

E-mail Niek →