Boer & Coinvest

Crowdfunding

Voor een succesvolle campagne is een professionele video een must. Om de investeringskosten laag te houden onwikkelde 2XP speciaal voor Boer&Coinvest drie filmproducten tegen zeer scherpe tarieven.

 1. Quality promovideo →
 2. Hollywood style elevator pitch →
 3. Invest attest →
Website Boer & Coinvest →

Conceptmontages worden op een gesloten deel van de site geplaatst. Zo kunt u de film eerst controleren voordat we 'live gaan'.

Financiering van duurzame voedselproductie.

2XP is trots op de innovatiekracht van de Agri & Foodsector, onderschrijft de doelen van Boer&Coinvest en levert graag een bijdrage om investeringen succesvol te funden.Quality promovideo.

Bij een promotievideo heb je zelf de regie en doe jij de pre-productie. In een interviewsetting vertel je in maximaal 3 minuten waarom jouw project de moeite waard is voor investeerders. Bij het verhaal worden bijpassende beelden (b-rol) getoond die de inhoud kracht bij zetten. De door ons gemaakte beelden en zorgvuldige montage zorgen voor een professionele uitstraling en worden eventueel van muziek voorzien.

Pre-productie

Wat moet er gebeuren voordat de cameraman aan het werk kan?
Jij moet als opdrachtgever goed weten wat je met je video wilt bereiken. Bereid een tekst of scenario voor waarin je precies schrijft wat je wil zeggen. Gebruik per minuut video niet meer dan 110 woorden! Verzamel eventueel attributen die nodig zijn om jouw boodschap over te brengen zodat deze klaar liggen tijdens de opnamen. Denk ook aan een digitaal logo en te verwerken teksten in de video. Zowel studio-opnamen als opnamen op locatie zijn mogelijk. Kies een locatie zonder storende elementen of achtergrondgelluiden. 2XP neemt altijd voldoende licht mee om een flinke ruimte goed te kunnen uitlichten.

Opname

De opname kan plaatsvinden in de studio van 2XP, maar is meestal op locatie bij jouw project. In de stal, loods, fabriek, op een perceel tussen het gewas of bij je thuis aan de keukentafel. Zo’n sessie kan 30 minuten duren, maar soms ook enkele uren in beslag nemen. De cameraman heeft de benodigde apparatuur (licht, microfoons, statieven enz.) bij zich op basis van een inschatting die hij vooraf maakt. De cameraman werkt onder regie van de opdrachtgever/kredietvrager. Er worden professionele HD videobeelden gemaakt. De sessie begint als de cameraman de studio in Boekel verlaat en eindigt als hij klaar is op jouw locatie. De terugreis nemen wij voor eigen rekening.

Post-productie

In overleg met jou, de opdrachtgever, wordt een montage gemaakt van maximaal 3 minuten. In de video worden de digitaal aangeleverde bestanden zoals logo en teksten voor titelbalken of opsommingen verwerkt. Beeld en geluid worden zorgvuldig bewerkt en van muziek voorzien. 2XP heeft de auteursrechten geregeld en licentiekosten betaald zodat u geen problemen met BUMA Stemra krijgt. De montage(het eindresultaat) wordt op een gesloten deel van deze site gezet. Via een link mag je beoordelen of de montage volgens afspraak is gemaakt. Eventuele correcties worden aangebracht. Daarna wordt de video in Full-HD op YouTube of Vimeo gezet zodat deze in de crowfundingwebsite van Boer&Coinvest kan worden geplaatst.

Investering

Een Quality promovideo kost € 1300,- exclusief btw.
Er zijn geen verborgen extra kosten.

Wat als?

 • Er aanvullende wensen zijn? Bijvoorbeeld de verwerking van eigen gemaakte videobeelden of foto materiaal.
  We kunnen deze zonder extra investering in de montage verwerken. Denk er wel goed over na want foto’s kun je ook elders op de website plaatsen en eigen videobeelden kunnen de professionele uitstraling van de video teniet doen.

 • De sessie langer duurt dan vier uur?
  Dan wordt de extra tijd per tien minuten in rekening gebracht tegen € 100,- per uur exclusief btw.

 • Je niet zelf voor de camera wilt of durft?
  Dan is onze eigen verhalenverteller Eric Peeters bereid om jouw verhaal te vertellen. De extra investering is dan € 400,-.

 • Je wel weet wat je wilt vertellen maar het niet op papier krijgt?
  Dan schrijven wij aan de hand van een telefonisch intakegesprek een scenario voor € 250,-.

 • Je extra budget hebt?
  Dan kun je overwegen om een WOUW factor door 2XP te laten toevoegen. Speciale filmtechnieken, gebruik van luchtopnamen (drone) of acteurs kan in sommige gevallen lonend zijn voor een succesvol te crowdfunden campagne. We kunnen een filmscenario maken en in een minifilm jouw verhaal tot leven brengen.Hollywood style elevator pitch

Een elevator pitch is een korte persoonlijk presentatie van jouw project. Zo kort, dat je het gedurende een kort verblijf in de lift aan iemand zou kunnen vertellen. Nog voordat hij of zij uitstapt, moet je dus duidelijk maken wat je project inhoud en waarom investeren een juiste beslissing is.

Pre-productie

Wat moet gebeuren voordat de cameraman aan het werk gaat?
Jij moet als opdrachtgever goed weten wat je met je pitch wilt bereiken. Bereid die goed voor zodat tijdens de opnames jouw verhaal op een natuurlijke manier in maximaal 40 seconden en in minder dan 100 woorden kunt vertellen. Zorg dat je wat in de hand hebt en of een omgeving creëert die je verhaal versterkt. Denk ook aan een digitaal logo om te verwerken in de video. Kies een locatie waar tegenlicht kan worden vermeden en let op dat storend achtergrondgeluid afwezig is of kan worden uitgezet (denk aan monotone geluiden met lage frequentie zoals ventilatoren, koeling of motoren.) 2XP neemt altijd voldoende licht mee om een flinke ruimte goed te kunnen uitlichten.

Opname

De opname vindt plaats op locatie bij jouw project. In de stal, loods, fabriek, in het perceel tussen het gewas of thuis aan de keukentafel. De sessie duurt vanwege de opstelling van licht, geluid en een speciaal statief om Hollywood style opnamen mee te kunnen maken minimaal 30 minuten, maar kan soms ook enkele uren in beslag nemen. Er wordt één lange take gemaakt. Wees gerust we doen het net zo vaak over als nodig is en helpen je. De sessie begint als de cameraman de studio in Boekel verlaat en eindigt als deze klaar is op jouw locatie. De terugreis nemen wij voor eigen rekening.

Post-productie

Voor de beelden wordt een digitaal logo of een titel gemonteerd met bijpassende muziek. 2XP heeft de auteursrechten geregeld en licentiekosten betaald zodat u geen problemen met BUMA Stemra krijgt. De montage(eindresultaat) wordt op een gesloten deel van deze site gezet. Via een link is de montage zichtbaar. Eventuele correcties worden aangebracht. Na je goedkeuring wordt de video in Full-HD op YouTube of Vimeo gezet zodat deze in de crowfundingwebsite van Boer&Coinvest kan worden geplaatst.

Investering

Een Hollywood style elevator pitch kost € 600,-. exclusief btw.
Er zijn geen verborgen extra kosten.

Wat als?

 • De sessie langer duurt dan twee uur?
  Dan wordt de extra tijd per tien minuten in rekening gebracht tegen € 100,- per uur exclusief btw.

 • U niet zelf voor de camera wilt?
  Onze verhalenverteller Eric Peeters is dan bereid om jouw verhaal professioneel over te brengen. De extra investering is dan € 300,-.

 • Je wel weet wat je wilt vertellen maar het niet op papier krijgt?
  Dan schrijven wij aan de hand van een telefonisch intakegesprek een tekst voor € 180,-.Invest attest

Een attest is een korte persoonlijke getuigenis van jouw project. Je vertelt in een minuut waarom bezoekers van Boer&Coinvest moeten investeren.

Pre-productie

Wat moet gebeuren voordat de cameraman aan het werk gaat?
Je moet je zo voorbereiden dat je jouw boodschap in een minuut kunt vertellen. Je kunt ook iets laten zien bijvoorbeeld een voorwerp wat je in de hand hebt. Denk ook aan een digitaal logo om te verwerken in de video.

Opname

De opname vindt plaats in onze studio te Boekel. De sessie duurt 30 minuten. Er wordt één lange take gemaakt. Wees gerust als het niet meteen lukt. Je hebt een half uur en mag het in die tijd net zo vaak over doen als je wilt. Je krijgt van ons instructies als het niet meteen lukt.

Post-productie

Voor de beelden wordt een digitaal aangeleverd logo of een titel gemonteerd met bijpassende muziek. 2XP heeft de auteursrechten geregeld en licentiekosten betaald zodat je geen problemen met BUMA Stemra krijgt. De montage (eindresultaat) wordt op een gesloten deel van deze site gezet. Via een link is deze zichtbaar. Na goedkeuring wordt de video in Full-HD op YouTube of Vimeo gezet zodat die in de crowdfundingwebsite van Boer&Coinvest kan worden geplaatst.

Investering

Een Invest Attest video kost € 300,-. exclusief btw.
Er zijn geen verborgen extra kosten.

Wat als?

 • De sessie langer duurt dan een half uur?
  Dan wordt de extra tijd per tien minuten in rekening gebracht tegen € 100,- per uur exclusief btw.

 • U niet zelf voor de camera wilt?
  Mail ons je tekst (max 120 woorden) dan zal verhalenverteller Eric Peeters jouw verhaal professioneel over brengen. De extra investering is dan € 200,-

 • Je wel weet wat je wilt vertellen maar het niet op papier krijgt?
  Dan schrijven wij aan de hand van een telefonisch intakegesprek een tekst voor € 180,-.

 • Je graag foto’s en teksten in beeld wilt laten zien.
  Als je € 125,- extra investeert kun je bij de opnamen gebruik maken van onze chroma key faciliteiten. Je staat dan (net als de weerman) voor een groen of blauw scherm en de achtergrond waarvoor je staat wordt dan vervangen door maximaal vijf door jou aangeleverde foto’s, video, logo, teksten of een combinatie ervan.